Дисциплинарно уволнение на директора на полицейското управление в Благоевград и наказания

...
Дисциплинарно уволнение на директора на полицейското управление в Благоевград и наказания
Коментари Харесай

Ресторантьори поискаха уволнение на полицейски началник

Дисциплинарно уволняване на шефа на полицейското ръководство в Благоевград и санкции на служители на реда желаеха от Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията (СЗБ). Ресторантьори и притежатели на нощни заведения в града са възмутени, че униформените ги проверявали дали работят след 23 часа и по този метод ги подлагали на полицейски гнет.

От началото на септември поради покачвания брой инфектирани и настанени в болница с ковид със заповед на здравния министър на всички заведения е забранено да работят след 23 часа. От двете сдружения обаче оповестиха гражданско непокорство на ограничаващата заповед - съгласно ресторантьорите мерките за битка с COVID-19 са дискриминационни.

" При нас в Благоевград е тежко. Излизат десетки служители на реда в петък и събота. Имаше акция този уикенд - Национална агенция за приходите, полиция, ревизия по труда, митници, пожарна, общинска полиция. Ходят нощно време по улиците на Благоевград, бият хората и ги арестуват. Има вечерен час съгласно тях и след 23:00 да няма никой по улиците. Спират музиката на заведение, което работи след 23 ч, пишат актове на всички клиенти и ги гонят. Докато не си тръгнат всички, полицията стои вътре ", жалват се притежатели на заведения в Благоевград. Те даже са популяризирали видеоклип за " полицейско принуждение ".

От двете сдружения афишират, че този " полицейски произвол " против български бизнесмени и клиенти на заведенията повече нямало да търпят. Адвокатите, които работят с БАЗ и СБЗ към този момент подготвяли искове против шефа на ОДМВР-Благоевград и служителите на реда, взели участие в нощните инспекции.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР